Nederlands
Overzicht
28-09-2017

Het vak installateur is Martin Hoekstra van ST Warmte met de paplepel ingegoten.

Martin zijn vader was namelijk al installateur van onder andere CV ketels. Dat is een goede leerschool geweest, maar Martin blijft niet stil staan in de tijd.

“Toen ik lucht kreeg van de energie zuinige warmtepomp van Hitachi, wou ik eerst zeker weten hoe het werkt en of dat naar tevredenheid is. Daarom heb ik bij wijze van een test een Hitachi Yutaki Warmtepomp geplaatst in het huis van mijn vader. Dat is een huis uit de jaren 80, een ideale testcase om te kijken of een veel voorkomend huis in Nederland te verduurzamen is. De test was in eerste instantie alleen toegepast voor de vloerverwarming op de onderste verdieping, boven werken de radiatoren nog op een gasketel. Uiteraard is het ook mogelijk om alle verwarming aan te sturen met één buitendeel.

Nu drie jaar verder kunnen we spreken van een groot succes. We zijn heel erg tevreden over de warmtepomp en passen de Yutaki nu ook op veel andere plekken toe. ST Warmte wordt vaak benaderd voor het verduurzamen van huizen en gebouwen. We staan bekend om verwarmen zonder gas. Ook vader Hoekstra is dik tevreden. Dankzij de Hitachi Warmtepomp is mijn huis uit de jaren 80 nu al bijna gas vrij en wanneer we de bovenverdieping hebben gedaan helemaal. Naast het feit dat we daarmee duurzaam bezig zijn, bespaar ik daardoor enorm op energiekosten.”

Wilt u ook verwarmen zonder gas? Of meer informatie over warmtepompen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.