Nederlands
Overzicht
04-10-2017

Alle klimaatsystemen van Hitachi kunnen verwarmen én koelen.

Voor de één een open deur, voor de ander een interessant gegeven. Maar wat zijn daar nu de voordelen van?

Ruimte besparing

Om te beginnen heeft u maar één systeem nodig. Traditioneel gezien hebben huizen en ook vaak bedrijven een CV ketel op gas voor het verwarmen van de ruimten. Wanneer ook de wens bestaat om te koelen, moest er daarnaast ook een airconditioning geplaatst worden. Met de klimaatsystemen van de Hitachi hoeft dat niet, één systeem volstaat.

Lucht of Water

Hoe die warmte én koeling wordt afgegeven, kan op twee manieren: via lucht of water. Bij het verwarmen en koelen via lucht kan iedereen zich wel een verbeelding maken, de geconditioneerde lucht wordt de ruimte ingeblazen. Dit kan via een zichtbare wand- of plafondunit, of via een weggewerkte cassette- of kanaalunit.

Bij het verwarmen en koelen via water, wordt water in de gewenste temperatuur gebracht en vervolgens rondgepompt in een leidingcircuit. Dit circuit is aangesloten aan radioteren en/of vloerverwarming, die de temperatuur van het water aannemen. U kunt dus inderdaad ook koelen via uw vloer. Hier zit wel een grens aan, wanneer u te sterk koelt ontstaat er condensvorming op de vloer of nog erger, bevriest het water in de leidingen.

De keuze tussen lucht of water is van veel factoren afhankelijk. Denk hierbij aan de al bestaande vorm in woning/gebouw: wanneer er al vloerverwarming is met een CV ketel kan dit makkelijk worden omgezet naar een warmtepomp van Hitachi. Andere redenen zijn: de grootte van het project, de mogelijkheid om de temperatuur individueel per ruimte in te stellen, ontvangen van een bepaalde subsidie, de beschikbare ruimte in een gebouw etc. Wij helpen u graag de beste keus te maken voor uw situatie.

Het opwekken van de warmte of koeling, werkt overigens in beide gevallen op dezelfde manier. Alleen de afgifte is dus anders: lucht of water.

Energiezuinig

Alle moderne klimaatsysteem van Hitachi zijn energiezuinig en werken volgens het warmtepomp principe. Het buitendeel gebruikt de buitenlucht als energiebron, met COP’s die oplopen tot 5,25. Dat houdt in dat van elke kW aan elektriciteit die wordt verbruikt, 5,25 kW warmte wordt afgegeven. Het nominale koelvermogen van klimaatsystemen van Hitachi is met 4,65 EER een van de beste in de markt. Vanzelfsprekend horen daar het energielabel A++ en A+++ bij. Doordat u minder energie verbruikt, stoot u minder CO2 uit en bent u dus minder schadelijk voor het milieu. Daarnaast heeft u minder energiekosten, waardoor u de investering in het klimaatsysteem binnen enkele jaren heeft terugverdiend. Wilt u weten hoe snel u een warmtepomp terugverdient in uw situatie? Neem contact met ons op en wij rekenen het voor u uit.

Vervangen CV Ketel

Gas raakt uit de mode. Steeds meer mensen stappen over op elektriciteit en dat is niet onterecht. Gas wordt steeds duurder en uiteindelijk is het helemaal niet meer te verkrijgen. Daarnaast is het gebruik van elektriciteit veel schoner en minder schadelijk voor het milieu, mits het duurzaam is opgewekt.

Hitachi biedt met haar klimaatsytemen dé oplossing om af te stappen van gas en dus de CV ketel. Dit kan met de Yutaki Lucht/Water Warmtepomp voor een huis of klein kantoor, tot aan VRF voor een groot gebouw zoals een ziekenhuis.

Alle klimaatsystemen van Hitachi kunnen verwarmen én koelen, op één na: de Yutaki S80. Dat heeft reden, deze warmtepomp is ontworpen om te werken op oude traditionele radiatoren, door het water tot maar liefst 80 ˚C te verwarmen. Deze radiatoren zijn niet geschikt om de koeling over te geven, dus zou de koelfunctie overbodig zijn.

Elektriciteit / Zonne-energie

Alle klimaatsystemen van Hitachi werken op elektriciteit, wat dus perfect past in de huidige all electric filosofie. Wanneer u de elektriciteit zelf opwekt, kunt u energieneutraal uw woning of bedrijf verwarmen én koelen!

Wilt u meer weten over alle mogelijkheden, neem dan contact met ons op: info@hdkl.nl of +31(0)88-4355400.

Verwarmen en koelen