Nederlands

Yutempo

De Yutempo, sanitair warm water warmtepomp. Dit inverter Split systeem is een innoverend concept op de markt. Toepasbaar in diverse situaties, mede door de snelle opwarmtijd. Tevens is de Yutempo een economische oplossing door het hoge rendement. Duurzaam en krachtig!

De Yutempo is een standalone oplossing voor warm water in split-opstelling als uw verwarmingssysteem al aanwezig is en dit onderdeel in een effectieve warmteopwekking nog ontbreekt. Op deze wijze kunt u de verwarmingskosten nog verder verminderen.

Yutempo warm water Split-systeem

Het systeem bestaat uit een single-split warmtepomp buitenunit en een tank als binnenunit. De buitenunit is uitgerust met een gelijkstroom inverter compressor en produceert een tapwatertemperatuur van maximaal 65 °C (met ingeschakelde elektrische verwarming). De unit werkt bij een omgevingstemperatuur van -15 °C tot +37 °C. De Yutempo kan daardoor ook een effectieve oplossing zijn, in plaats van een conventioneel doorstroomapparaat. De tank is uitgerust met een aanvullende elektrische verwarming, die naar wens kan worden ingeschakeld. De instellingen van de verschillende functies kunnen direct op de tank worden bediend en zijn intuïtief te gebruiken. Een anti-legionellaschakeling zorgt ervoor dat de gehele tank eens per week tot de maximum temperatuur van 65 °C wordt verwarmd. Deze bescherming kan desgewenst ook handmatig in- of uitgeschakeld worden.

Buitenunit

In de winter onttrekt de buitenunit de warmte aan de buitenlucht en via het koelcircuit wordt deze aan de Yutempo overgedragen. Het koelcircuit kan kort worden uitgeschakeld, om de buitenunit zo nodig te ontdooien.

Yutempo stalen watertank

De Yutempo watertank is gemaakt van niet-corroderend roestvast staal en bevat 190 of 270 liter tapwater. De warmtewisselaar binnenin de tank is dubbelwandig uitgevoerd, waardoor het tapwater niet wordt verontreinigd in geval van een lekkage.

Uw voordeel in één oogopslag

  •              Één van de beste COP’s op de markt: 3,09* volgens de nieuwe norm EN16147 die rekening houdt met de cycli van reëel gebruik: één van de weinige waterverwarmers met een COP hoger dan 3.
  •                  De langste toegestane koelleidingen op de markt: 20 m, exclusiviteit van Hitachi die veel meer mogelijkheden tot installatie biedt.
  •              Een verkorte opwarmtijd: 6u 20, die toelaat alleen op nachttarief te werken.
  •              Een Hitachi DC Inverter compressor wat werking garandeert zelfs bij -15°C buiten.
  •              Een zeer laag opgenomen vermogen in behoud: 30 W, voor een minimaal verbruik, dankzij de uitstekende kwaliteit van de isolatie van de tank.
  •              Plaatsing mogelijk in technische ruimte, wat de statische verliezen via de wand van de tank limiteert.
  •              Een tank in roestvrij staal en met anticorrosie anode, voor een gegarandeerd lange levensduur.
  •              Een PU 50 mm isolatie en een dubbelwandige warmtewisselaar, conform de regelgeving voor sanitaire systemen.
  •              Gereduceerde afmetingen (730 mm x 1570 mm), voor een nog eenvoudiger plaatsing.
  •              Een HIitachi regelaar die een intelligent werkingsbeheer verzekert: regeling compatibel met nachttarief.

In het onderstaand video een duidelijke visueel van de voordelen van de Yutempo.