De voordelen van de VRF IVX

door Michael Barnhoorn (Sales Engineer)

m.barnhoorn@hdkl.nl

LinkedIn

Van kleine bedrijven tot grote gebouwen. De VRF-systemen van Hitachi zijn de ideale oplossing voor uw bedrijf. Door de vele individuele opties kunnen ze perfect in uw pand geïntegreerd worden. Benieuwd wat de voordelen van de VRF IVX lijn zijn? Lees dan snel verder! 

De kleinste op de markt

De premium-versie van de VRF IVX van Hitachi is de kleinste VRF op de markt. Het brede assortiment loopt van 5 kW koelvermogen tot 30 kW in het krachtigste model. Profiteer van de VRF-technologie die aan de behoeften van uw project kan worden aangepast, onafhankelijk van de beschikbare ruimte. 

Op maat gemaakte oplossingen

De airconditioningseisen in een gebouw zijn zeer verschillend. Afhankelijk van de activiteit in de verschillende ruimten, inrichting en het aantal ramen zijn verschillende temperaturen gewenst. Met de VRF-units van de IVX-serie kan de temperatuur individueel geregeld worden voor een maximaal comfort in alle zones. 

Met één buitenunit kunt u tot 4 ruimten klimatiseren. Daardoor zijn de VRF IVX-units ideaal voor kleine en middelgrote ondernemingen. 

Intelligente ontdooiregeling

Een intelligente ontdooiregeling voor meer comfort bij een verbeterde energie-efficiëntie. De VRF IVX-serie herkent ijsafzetting en spuit dan heet gas in de condensor. In de meeste gevallen kan zo ontdooien worden vermeden. Indien ontdooien toch nodig is, voert het systeem een 'intelligente ontdooiing' uit. Daarbij leert het systeem van de voorgaande ontdooiprocessen. Zo kan de ontdooifase worden geoptimaliseerd en de verwarmingsfase worden verlengd. Dat betekent voor u altijd een maximaal comfort. 

Eenvoudige installatie

VRF IVX-units zijn gemakkelijker te installeren dan andere 'Multi'-typen op de markt. De leidingaanleg is gebaseerd op een enkele leiding met gelijke doorsnede voor het gehele hoofdnet. 

Het wordt door middel van verdelers op de verschillende binnenunits met telkens een eigen diameter aangesloten. 

Het gereduceerde aantal koelmiddelleidingen bespaart niet alleen tijd maar ook installatiekosten. 

Veel koelmogelijkheden

De VRF IVX-units maken een totale koelleiding van max. 100 m mogelijk. Daarnaast is een hoogteverschil tot 30 m tussen binnen- en buitenunit geen probleem. Daardoor kunt u bijvoorbeeld de buitenunit op het dak van uw pand plaatsen. 

Binnenunits kunnen op verschillende verdiepingen worden geïnstalleerd en op hetzelfde koelcircuit worden aangesloten. Zo kunnen 2 verdiepingen met één buitenunit worden geklimatiseerd. 

Verzekerd van een goed binnenklimaat

Op het gebied van binnenklimaat heeft Hitachi Cooling & Heating voor alle denkbare toepassingen een oplossing. Denk hierbij aan grootschalige projecten zoals ziekenhuizen, industrie of hotels, maar ook aan warmtepompen bij u thuis of op kantoor.

Laat u overtuigen