Duurzaam warm met Hitachi airconditioning: lucht/lucht warmtepompen

Algemeen Directeur

door Vincent Heijnen (Algemeen Directeur)

v.heijnen@hdkl.nl

LinkedIn

Een comfortabele temperatuur, gezond binnenklimaat en besparen op verwarming? Wij bieden de oplossing met Hitachi duurzame airconditioning. De energiezuinige systemen zorgen voor goede circulatie van gezonde lucht op de gewenste temperatuur. Het resultaat? Een behaaglijk binnenklimaat zonder hier gas voor te stoken. Hieronder vertellen we meer over de ins-and-outs van deze duurzame oplossing voor verwarming én koeling.

Energiezuinige lucht/lucht warmtepomp verlaagt gasverbruik voor verwarming

Bij het verduurzamen van een woning zijn warmtepompen dé go-to oplossing van het moment. Wat veel mensen echter niet weten, is dat de lucht/lucht warmtepomp een prima alternatief is voor de bekende lucht/water warmtepomp. De werking is immers hetzelfde, maar dan met lucht als warmtedrager in plaats van water. Om die reden wordt een airconditioningsysteem ook wel een lucht/lucht warmtepomp genoemd. Het grootste verschil zit in de toepassing. Airconditioning is met name geschikt voor de verwarming van specifieke ruimtes. Hierdoor kan het zeer gericht verwarmen en hoeft er geen energie verbruikt te worden voor ruimtes die op dat moment niet gebruikt worden.

Voor iedere situatie een geschikt Hitachi lucht/lucht warmtepomp

Of het nu gaat om de installatie van een nieuwe cv-ketel, warmtepomp of in dit geval lucht/luchtwarmtepomp; de keuze voor het juiste model is afhankelijk van de situatie. De belangrijkste factoren zijn de isolatie en grootte van het pand, de beschikbare ruimte voor de installatie zelf en natuurlijk de wensen van de gebruikers. Hitachi heeft een breed assortiment van zowel buiten- als binnenunits met verschillende mogelijkheden. De ene ruimte zal namelijk gebaat zijn bij een prachtig wandmodel met ECO-bewegingssensor, terwijl een ruimte met ventilatiekanalen eerder vraagt om een kanaalmodel.

Naast duurzame verwarming verzorgt de Hitachi lucht/lucht warmtepomp ook aangename koeling tijdens warmere dagen. Hierdoor is het niet alleen een keuze voor verduurzaming, maar ook voor optimaal comfort. Het één hoeft het ander immers niet uit te sluiten!

Verzekerd van een goed binnenklimaat

Op het gebied van binnenklimaat heeft Hitachi Cooling & Heating voor alle denkbare toepassingen een oplossing. Denk hierbij aan grootschalige projecten zoals ziekenhuizen, industrie of hotels, maar ook aan warmtepompen bij u thuis of op kantoor.

Laat u overtuigen