Een kijkje achter de schermen bij Hitachi

Algemeen Directeur

door Vincent Heijnen (Algemeen Directeur)

v.heijnen@hdkl.nl

LinkedIn

De Yutaki warmtepomp van Hitachi is een prachtig stuk Japanse technologie vervaardigd in de fabriek in Spanje. Wat doen zij anders in deze fabriek wat het zo'n succes maakt? Wat maakt dat zij hier de productie zo ijzersterk aanpakken? Bekijk onderstaand filmpje welke gedetailleerd het productieproces in kaart brengt. In de fabriek hanteert Hitachi de beste efficiëntieprestatie op de markt (hoger dan 5).

Japanse Technologie

Wist u dat de naam Yutaki afkomstig is van een warmwaterval in de provincie Nikko Japan? De Hitachi lijn heeft Japanse technologie en is ontworpen en geproduceerd in Spanje voor heel Europa. De producten staan al jaren garant voor harmonie en comfort voor elke hoek van uw huis of bedrijf. Verder zijn de warmtepompen fluisterstil. De Yutaki warmtepompen van Hitachi behoren tot 1 van de stilste warmtepompen op de markt. 

Als beste getest

De warmtepomp van Hitachi is niet voor niets als beste uit de test gekomen. De uitstekende prestaties van de warmtepomp maken het de optimale oplossing voor verwarming. Met één van de beste COP’s op de markt zullen de uitzonderlijke prestaties van de Yutaki aanzienlijke besparingen opleveren ten opzichte van uw huidige energiefactuur. 

Hernieuwbaar

Een warmtepomp wordt door de EU erkend als een bron voor het leveren van hernieuwbare energie. Warmtepompen vormen een zeer energiezuinige manier van verwarmen waarbij geen fossiele brandstoffen nodig zijn. Yutaki gaat de uitdaging aan om mee te werken aan de doelstellingen om de CO2-uitstoot te verminderen en hernieuwbare energie te leveren. Hiermee speelt Yutaki in op de groeiende behoeften van miljoenen mensen.

Een kijkje achter de schermen

In de fabriek is het altijd zeer belangrijk geweest om de meest efficiënte apparatuur te produceren. We hebben de beste energie-efficiëntieprestaties op de markt (boven de vijf) en dat betekent dat we slechts één kilowatt verbruiken om vijf kilowatt aan verwarming te leveren. 

In de fabriek worden drie op maat ontwikkelde modellen op twee onafhankelijke assemblagelijnen gemonteerd. De Yutaki S60 en S80 op de één en op de andere de Yutaki S Combi; een ingebouwde tank voor warmwater voor huishoudelijk gebruik. Voor het bevestigen van warmtepompapparatuur zijn er benodigde materialen die worden voorbereid in sub-assemblage gebieden. In de pijplassen worden de hydraulische buis- en koelmiddel-sub-assemblages uitgevoerd. De verbindingen worden gemaakt door ze te smoren.
Met de montagesjablonen is een correcte plaatsing van de buizen gegarandeerd. Het gebruikte hechtmateriaal is 0 tot 2% zilverlegering. Jaarlijks wordt er zo'n 800 kilo lasdraad verbruikt, dat is gelijk aan het zilververbruik van 50 juweliers.

De warmtepomp is de toekomst

Warmtepompen vormen een energiezuinige manier van verwarmen waarbij geen fossiele brandstoffen nodig zijn. Dit is zeer gunstig, aangezien onze fossiele brandstoffen één keer op zullen raken. Het is dus belangrijk dat ook wij allemaal kijken hoe wij zo energiezuinig mogelijk kunnen leven. Dit kan gedaan worden door een aantal simpele kleine aanpassingen. Zoals het verlagen van je thermostaat, niet onnodig verwarmen of het aanschaffen van een zuinigere verwarmingsketel. Sommige mensen gaan nog een stapje verder en laten hun woning isoleren, plaatsen zonnepanelen en schaffen een warmtepomp aan. Deze ''nul op de meter huizen'' hebben vaak geen energierekening meer en zijn wat dat betreft volledig zelfvoorzienend. De technologie achter de warmtepomp zal constant verbeterd blijven worden, waardoor de warmtepomp alsmaar toegankelijker zal worden voor het grote publiek. 

Verzekerd van een goed binnenklimaat

Op het gebied van binnenklimaat heeft Hitachi Cooling & Heating voor alle denkbare toepassingen een oplossing. Denk hierbij aan grootschalige projecten zoals ziekenhuizen, industrie of hotels, maar ook aan warmtepompen bij u thuis of op kantoor.

Laat u overtuigen