Hierdoor is de milieu-impact van Hitachi warmtepompen minimaal

Algemeen Directeur

door Vincent Heijnen (Algemeen Directeur)

v.heijnen@hdkl.nl

LinkedIn

De warmtepompen van Hitachi zijn energiezuinig, fluisterstil en zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. De apparaten voor de Europese markt worden relatief dichtbij in Spanje gemaakt. Tijdens de productie doet de fabriek er alles aan om de milieu-impact zo laag mogelijk te houden. Benieuwd hoe ze dit doen?

De productie van warmtepompen van Hitachi

Bij de productie van warmtepompen is het, net als bij alle producten en apparatuur om ons heen, onmogelijk om het milieu niet te belasten. Maar dankzij het gebruik van nieuwe technologieën is de ecologisch voetafdruk van Hitachi’s fabriek in Barcelona relatief laag. Dit doet de fabriek om de milieu-impact te verkleinen:

 1. Gebruik van hernieuwbare energiebronnen
  De fabriek is voorzien van zonnepanelen. Door het gebruik van de technologie van Hitachi, zoals lucht/water warmtepompen en lucht/lucht warmtepompen, is het energieverbruik beperkt.
 2. R32 koudemiddel en propaan in plaats van R410A
  Hitachi gebruikt voor z’n warmtepompen het energiezuinige koudemiddel R32. Het koudemiddel (waarmee een warmtepomp de ruimte koelt of verwarmt) dat voorheen werd gebruikt had 3x zoveel impact op het milieu. Daarnaast experimenteert Hitachi met natuurlijke koudemiddelen zoals propaan (R290). Dit levert een nog veel grotere milieuwinst op, aangezien propaan een veel lager broeikaseffect heeft bij (zeldzame) lekkage. In het najaar van 2023 worden de eerste producten met propaan als koudemiddel geïntroduceerd.
 3. Efficiënt productieproces
  Engineers en andere specialisten van Research and Development afdeling zijn continue bezig met verbeteringen en het efficiënter maken van het productieproces. Bewezen technieken en de modernste testfaciliteiten helpen hierbij.
 4. Recycle-programma
  100% van het afval dat tijdens de productie van warmtepompen ontstaat, wordt door Hitachi gerecycled en hergebruikt. Metalen en plastics die normaal gesproken op de afvalberg belanden, krijgen een nieuwe toepassing.
 5. Zero waste
  De fabriek heeft in 2018 een ‘zero waste to landfill’-certificaat ontvangen vanwege hun ‘inspanningen voor een veilige, comfortabele en duurzame wereld’. Hitachi zet zich in om duurzaam te produceren en een positieve impact te hebben op het milieu.
 6. ‘Dichtbij’ produceren
  De fabriek in Spanje produceert producten voor heel Europa. De warmtepompen hoeven niet uit Azië te komen, maar leggen een relatief korte afstand af en dat draagt bij aan het verminderen van de CO₂-uitstoot.
 7. Langere levensduur van warmtepomp
  Hitachi is voortdurend bezig met innovatie en het verbeteren van warmtepompen. Zo worden warmtepompen steeds kleiner, waardoor er minder materialen nodig zijn om het apparaat te produceren. Daardoor daalt de milieu-impact ook.

Warmtepomp: duurzaam alternatief voor een cv-ketel

Warmtepompen zijn tot wel 55% energiezuiniger dan een traditionele cv-installatie. Er zijn nog veel meer voordelen:

 • Lagere CO2-uitstoot

Voor het verwarmen met een warmtepomp heb je alleen stroom nodig en geen fossiele brandstoffen zoals gas. Hierdoor daalt de CO₂-uitstoot aanzienlijk. De warmtepompen van Hitachi hebben de beste energie-efficiëntieprestaties op de markt: 1 kWh stroom zet de warmtepomp om in 5,25 kWh warmte. 

 • Lagere energierekening
  In de aanschaf is een warmtepomp iets duurder dan een cv-ketel, maar deze kosten verdien je vaak al binnen 3 tot 4 jaar terug. Doordat er alleen stroom en minder of geen gas wordt gebruikt, kan de besparing op uw gasrekening oplopen tot wel 90%. Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen met een Hitachi hybride warmtepomp? Bereken uw voordeel!
 • Beter voor het milieu

Het is de meest milieuvriendelijke manier om je huis verwarmen. Een warmtepomp haalt z’n warmte uit de lucht, de bodem of het water. Kortom, bronnen die nooit uitgeput raken. Er is geen aardgas voor nodig en zo wordt de CO₂-uitstoot beperkt.

 • Gezond binnenklimaat
  Een warmtepomp koelt, verwarmt en helpt de luchtvochtigheid te verminderen. Zo wordt er gezorgd voor een gezond binnenklimaat met de juiste vochtigheidsgraad. Met een warmtepomp wordt een huis bovendien op een constante en gelijkmatige manier verwarmd. Deze warmte voelt aangenamer dan de stralingswarmte van een radiator.
 • Subsidie mogelijk
  Particulieren en zakelijke gebruikers die een warmtepomp aanschaffen, kunnen profiteren van een gunstige subsidieregeling.

Bekijk onze warmtepompen

Waarom kiezen voor een warmtepomp van Hitachi?

Warmtepomp Yutaki van Hitachi komt als beste uit de test én is een van de stilste warmtepompen op de markt. De warmtepomp heeft vergeleken met andere warmtepompen een van de beste COP’s die er is. COP (Coëfficiënt of Performance) is de verhouding tussen de afgegeven hoeveelheid warmte en het elektriciteitsverbruik (opgenomen vermogen).

Met een keuze voor een warmtepomp van Hitachi, kiest u voor Japanse technologie en een bedrijf dat innovatie, energietransitie en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Hitachi maakt al decennialang hoogwaardige producten voor de bouw-, transport- en energiesector over de hele wereld.

Interesse in een warmtepomp van Hitachi?

Ben u als installateur of installatiebedrijf op zoek naar warmtepompen voor uw klanten? Vraag een offerte aan! HD Klimaatsystemen is exclusief importeur van Hitachi in de Benelux. Met onze totaalconcepten op het gebied van verwarmen en koelen hebben we een oplossing voor vrijwel ieder vraagstuk. Heeft u vragen of behoefte aan advies? We helpen u graag!

Vraag een offerte aanNeem contact op