Verplichte verduurzaming van kantoorpanden: de C-verplichting

Algemeen Directeur

door Vincent Heijnen (Algemeen Directeur)

v.heijnen@hdkl.nl

LinkedIn

Voor eigenaren van kantoorpanden komt 2023 met een belangrijk detail: de C-verplichting. Dit houdt in dat ieder kantoorpand groter dan 100m2 moet beschikken over een energielabel C of beter. Dat het allemaal begint bij goede isolatie is inmiddels algemeen bekend, maar wat is het vervolg? Wij bieden een antwoord met onze Hitachi energiezuinige warmtepompen!

Vereist energielabel C voor uw kantoorpand: dit komt erbij kijken

Het energielabel C staat gelijk aan een maximaal verbruik van 235 kWh/m2 per jaar of een Energie-Index van minimaal 1,3. Voldoet uw kantoorpand hier niet aan in januari 2023? Dan mag het niet meer als kantoorpand ingezet worden. Er zijn wel uitzonderingen. Wordt het pand binnen twee jaar gesloopt, is het een rijksmonument, is het pand kleiner dan 100m2 of wordt minder dan 50% als kantoor gebruikt? Dan is het energielabel C niet verplicht.

Verbeter het energielabel door te kiezen voor Hitachi warmtepompen

Beschikt uw kantoorpand al over goede isolatie, maar is het verbruik nog te hoog? Het juiste Hitachi warmtepompsysteem maakt het verschil! Hiermee kunt u niet alleen besparen op het verbruik voor verwarming en koeling van het pand, ook het comfort wordt aanzienlijk verhoogt. Hitachi warmtepompen zorgen namelijk niet alleen voor goede verwarming, tijdens de zomermaanden kunnen deze ook ingezet worden om het pand op duurzame wijze te koelen.

Duurzame oplossingen, op korte termijn leverbaar

Een groot voordeel van Hitachi warmtepompen is dat deze op relatief korte termijn leverbaar zijn. In tegenstelling tot veel andere leveranciers, kampen wij momenteel niet met leveringsachterstanden. Toch komt 2023 nu snel dichterbij, dus we raden u aan er snel bij te zijn om tijdig te voldoen aan de C-verplichting voor kantoorpanden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Hitachi warmtepompen voor uw kantoor of zakelijke pand? Neem contact op voor een gesprek met één van onze vertegenwoordigers. We kijken graag naar uw situatie en denken mee aan mogelijke oplossingen.

Verzekerd van een goed binnenklimaat

Op het gebied van binnenklimaat heeft Hitachi Cooling & Heating voor alle denkbare toepassingen een oplossing. Denk hierbij aan grootschalige projecten zoals ziekenhuizen, industrie of hotels, maar ook aan warmtepompen bij u thuis of op kantoor.

Laat u overtuigen