Toon alle projecten

Stichting The Vineyard

Klimaatinstallatie bij Stichting The Vineyard

In 2021 heeft de Stichting The Vineyard een opmerkelijke zet gedaan door het pand van het voormalige themapark "De Westlandse Druif" over te nemen. Dit park was ooit een bekend begrip in het Westland, en The Vineyard voelde de dringende behoefte om de magie van dit historische gebouw in ere te herstellen en er een gloednieuwe bestemming voor te creëren.

 

Met een duidelijke visie voor ogen heeft The Vineyard het pand omgetoverd tot een leuke plek die nu dienstdoet als restaurant, zalenverhuurlocatie, dagopvangcentrum en evenementenlocatie. Maar dat was niet het enige wat er op de planning stond. Begin 2022 deed Stichting The Vineyard een beroep op de expertise van een team om na te denken over de klimaatbeheersing in dit bijzondere gebouw. Het bestaande klimaatsysteem was verouderd en stond op het punt om het op te geven. In samenwerking met een ervaren installateur werd er een indrukwekkend VRF-systeem ontwikkeld om in fase 1 de kantoren, zalen en grote feestzaal van koeling en verwarming te voorzien. Dit geavanceerde systeem kon zelfs op afstand worden bediend en aangepast met behulp van de geavanceerde CS Net Manager.

 

Natuurlijk bracht de transformatie van dit voormalige themapark enkele unieke uitdagingen met zich mee. Het gebouw fungeert immers als een soort kas, wat resulteerde in een buitengewone warmtelast. Bovendien moest er rekening worden gehouden met het gewicht van de buitenunits op het dak. Maar Stichting The Vineyard en het team van experts lieten zich niet ontmoedigen en zetten alles op alles om deze uitdagingen te overwinnen.

 

Met het oog op de toekomst staat fase 2 op de planning, waarbij ook het restaurant zal worden voorzien van koeling. Gezien de grootte van de ruimte en de overvloed aan glasoppervlakken zal dit een nog grotere uitdaging worden. Daarom heeft The Vineyard besloten om eerst andere maatregelen te proberen om de binnentemperatuur wat lager te houden. Deze toewijding en vastberadenheid om het beste uit dit iconische pand te halen, maken van Stichting The Vineyard en De Westlandse Druif een ware bron van inspiratie voor ons allemaal.

 

Doorgevoerd van: J. Kouwenberg Installatietechniek

Project specificaties
Locatie
Monster
Toepassing
Utiliteit

Stel een vraag over dit project

Verzekerd van een goed binnenklimaat

Op het gebied van binnenklimaat heeft Hitachi Cooling & Heating voor alle denkbare toepassingen een oplossing. Denk hierbij aan grootschalige projecten zoals ziekenhuizen, industrie of hotels, maar ook aan warmtepompen bij u thuis of op kantoor.

Laat u overtuigen