Nederlands
Overzicht

Het systeem is bijzonder geschikt voor nieuwbouw projecten, waarbij u graag vloerverwarming wilt toepassen.

De Yutaki S warmtepomp is de ideale oplossing voor zowel de nieuwbouw- als de renovatiemarkt. De uitstekende prestaties maken het de optimale oplossing voor verwarming. Met één van de beste COP’s op de markt zullen de uitzonderlijke prestaties van de Yutaki S aanzienlijke besparingen opleveren ten opzichte van uw huidige energiefactuur. Het hele jaar door comfort!

 

Yutaki S Verwarmen

De compacte binnenunits hebben zelfs bij kleine afmetingen een effectieve en efficiënte werking. Ze blinken uit door een hoge bedrijfstijd per jaar en de beste efficiëntiewaarden (COP) in de markt en kunnen naar wens en behoefte worden toegepast voor lagetemperatuur radiatoren, vloerverwarming of andere gemengde systemen. Door een warmtapwatertank op het systeem aan te sluiten kan daarnaast warm tapwater worden bereid. De warmtebehoefte kan, door het geregelde watercircuit in het systeem, exact worden afgestemd. Het systeem draagt substantieel bij aan kostenbesparingen, doordat de watertemperatuur wordt verlaagd als de buitentemperatuur oploopt (warmtecurve). De Yutaki S werkt dankzij de vloeistofinspuiting zelfs bij een buitentemperatuur van maximaal -25 °C. De watertemperatuur kan, met gebruikmaking van de verschillende opties en afhankelijk van de buitentemperatuur, variëren tussen 20 °C en 60 °C. Extra functies zijn o.a. droging van dekvloer en anti- legionellaschakeling. Deze wordt één maal per week geactiveerd en kan handmatig worden uitgeschakeld.

In combinatie met vloerverwarming zorgt de Yutaki S voor de best mogelijke, gelijkmatige temperatuurafgifte. Het is ideaal voor optimalisering van een bestaand verwarmingssysteem maar ook voor volledige nieuwbouw zonder aanvullende verwarmingssystemen. Daarbij biedt het compacte ontwerp in drie verschillende afmetingen van de binnenunits een veelvoud aan installatiemogelijkheden. De verbeterde warmtewisselaar en bypass in het koelcircuit van de buitenunit voorkomt ijsvorming en daardoor onnodige ontdooitijden.

 

Yutaki S Koelen

Met de Yutaki S lucht/water warmtepomp is koelen in de zomer ook mogelijk. Met de optionele toepassing van de koelset en de combinatie met fancoil-units is naast de normale verwarming ook koeling in de zomer mogelijk. Het hele jaar comfort!

 

Gecontroleerde kwaliteitsverklaring

Alle Yutaki S warmtepompen van Hitachi worden afgeleverd met een onafhankelijke gecontroleerde kwaliteitsverklaring, zoals geregistreerd in de database van www.bcrg.nl. Een groot voordeel van deze kwaliteitsverklaring is een verbetering op de energieprestatie (EPC) berekening van uw onroerend goed en het aanvragen van de ISDE subsidie op de installatie. 

Alle fabrikanten geven de prestaties aan van hun warmtepompen, maar met deze verklaring bent u verzekerd van het feit dat de opgegeven waarden ook daadwerkelijk behaald worden. 

Met het behalen van het Kiwa certificaat wordt nogmaals bevestigd dat de Yutaki S warmtepompen aan de hoge eisen voldoen voor de Nederlandse markt. Hierdoor wordt mede vastgesteld dat de Yutaki S warmtepompen 1 van de beste op de markt zijn qua rendement (COP). De hoge COP van 5,25 komt tot zijn recht bij de berekening van het EPC voor nieuwbouw en utiliteitsbouw. Mede door een A+++ energielabel kan een bespraring van 40% worden behaalt op het EPC. 

 

Uw voordeel:

Comfort en efficiëntie

  • Een van de beste COP’s op de markt
  • De uitzonderlijke prestaties van de Yutaki S zullen aanzienlijke besparingen opleveren t.o.v. uw huidige energiefactuur
  • Gecontroleerde kwaliteitsverklaring voor de gehele Yutaki S line-up
  • De Yutaki S is in staat om water te verwarmen tot 60 °C afhankelijk van de buitentemperatuur. Hij verzekert u van comfort zelfs bij extreem lage buitentemperaturen.
  • Complete regeling: Mogelijkheid om als monovalent of bivalent systeem te gebruiken. Regelen van 2 stooklijntemperaturen: één voor radiatoren en één lagere temperatuur voor vloerverwarming of convectoren
  • Klok voor het SWW, programma voor verwarming via afstandsbediening
  • ISDE subsidie
  • Zwembadverwarming