Nederlands

Hitachi
Meer dan techniek!

Kwaliteit klimaatsystemen van Hitachi


samurai ad final 4 kopie kopie

  • Totaal leverancier voor DX en koud water oplossingen
  • Lucht warmte waterpompen (bivalent) woningbouw
  • Room airconditioning
  • PAC airconditioning
  • VRF systemen
  • Koelmachines en warmtepompen
  • Luchtbehandeling
  • Appendages en toebehoren
Terug naar producten

Hitachi VRF

Elopak is een leverancier van kartonnen verpakkingsoplossingen voor vloeibare levensmiddelen en opereert internationaal. Elopak heeft meer dan 2800 werknemers en levert aan meer dan 80 landen. In totaal produceren ze 13 biljoen verpakkingen per jaar. Het hoofdkantoor zit in Noorwegen en in Terneuzen zit de fabriek die o.a. Nederland bediend.

Hitachi heeft voor Elopak op twee vlakken meegedacht op het gebied klimaat- en temperatuurbeheersing. We koelen het productieproces en zorgen voor een comfortabel klimaat bij de kantoren.

Elopak koudwater machine

In de fabriek staan drukmachines die zijn uitgerust met een UV-lampen, zodat de inkt snel droogt. Elke UV-lamp maakt 20kw aan warmte en die moet worden afgekoeld. Daarom loopt er door elke machine een circuit van water, aangevuld met anti-vries en anti-corrosie, die als koelwater fungeert. Hitachi heeft 2 koudwatermachines, van elk 300 kw, geleverd om het productieproces te koelen. In de winter wordt de droogkoeler gebruikt, waarbij de buitenlucht het water koelt. Dit scheelt uiteraard energie.

Elopak koudwater

Het koude water wordt in een  reservoir van 30 m3  gepompt, van daaruit wordt er naar de verschillende hallen gepompt. Per hal is er een leidingset. Het grote voordeel van deze opstelling, is de eenvoudige mogelijkheid tot uitbreiding. De Chiller van Hitachi werkt efficiënter en stiller dan soortgelijke koudwatermachines in de markt. Daarnaast staat de Japanse precisie van Hitachi garant voor een jarenlange levensduur. 

Elopak VRF

Het naastgelegen kantoor is in 2017 uitgebreid. HD Klimaatsystemen heeft samen met Hougkoeling een VRF Aircosysteem ontworpen dat past bij de wensen van Elopak. Er is gekozen voor VRF Systeem van Hitachi in een 3-pijps opstelling. Voordeel is dat er tegelijkertijd verwarmd en gekoeld kan worden, afhankelijk van de vraag. De ruimten die volledig in de zon staan, zullen de vraag hebben om te koelen, terwijl bij de receptie waar de deur vaker openstaat, eerder de behoefte zal zijn om te verwarmen. Aan deze vraag kunnen wij voldoen.

Hitachi VRF Elopak

 

Documenten Elopak Terneuzen