Nederlands
Overzicht
22-02-2017

Als zakelijk gebruiker een fiscaal voordeel behalen? 

Dat kan met de ‘Energie-Investeringsaftrek’ (EIA). Deze aftrek levert u gemiddeld 13,5% voordeel op. Uiteraard heeft na de investering ook het profijt van een lagere energierekening en -uitstoot.

Bij deze belastingtechnische maatregel zijn 55,5% van de investeringskosten af te trekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Om in aanmerking te komen, moet de onderneming dus winst maken. Daardoor is deze regeling niet beschikbaar voor non-profit organisaties zoals een niet particuliere onderwijsinstelling of ziekenhuis.

Verder moet het klimaatsysteem een minimale COP van 4 hebben. De mate van efficiëntie bij verwarmen is uitgedrukt in COP (Coefficient of Performance). Wanneer het klimaatsysteem een input nodig heeft van 1KW elektriciteit en een output heeft van 4KW warmte, is de COP 4. In dit geval komt 25% uit elektriciteit en 75% uit de lucht.

Diverse klimaatsystemen van Hitachi komen in aanmerking voor deze investeringsaftrek, vraag ons naar de mogelijkheden: info@hdkl.nl of +31 (0)88-4355400.