Nederlands
Overzicht
20-07-2017

Een VRF Systeem is het klimaatsysteem voor zakelijke toepassingen.

Voorbeelden zijn kantoorpanden, hotels of ziekenhuizen, waar 5 of meer ruimten gekoeld of verwarmd moeten worden. Anders gezegd, een VRF Systeem is de verwarming én airconditioning van een pand. Hitachi Airconditioning Solutions heeft verschillende oplossingen, afhankelijk van de grootte van uw project. Ook de mogelijkheden zijn divers.

Een van die mogelijkheden is een 2-pijps of 3-pijps VRF Systeem. Het getal staat voor het aantal leidingcircuits van het buitendeel naar de verschillende binnendelen. In het geval van 2 pijpen, kunnen alle binnendelen tegelijkertijd koelen óf verwarmen. In het geval van 3 pijpen kunnen de binnendelen koelen én verwarmen.

Ongeacht de versie, in beide gevallen kunt u altijd individueel de temperatuur instellen, dus ook bij een 2-pijps VRF Airco. Alleen bij sommige projecten kan de behoeften ontstaan om tegelijkertijd te koelen als te verwarmen, denk bijvoorbeeld aan een hotel met een noord- en zuidkant. Op de zuidkant kan de hele dag de zon staan en is het warm binnen maar op de noordkant staat er wind en is het koel binnen.

Wat uw behoefte van koelen of verwarmen ook is, Hitachi heeft de oplossing voor u. Bijkomend voordeel is dat de VRF Klimaatsystemen van Hitachi zo zuinig zijn, dat ze in aanmerking komen voor de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Dat maakt de investering dubbel interessant, u bespaart namelijk ook op energiekosten.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met op via +31(0)88-4355400 of info@hdkl.nl