Nederlands
Overzicht
01-06-2017

Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor een CV-ketel op gas.

Er wordt namelijk geen fossiele brandstof gebruikt, maar elektriciteit. En een warmtepomp gaat ook nog eens heel zuinig om met die elektriciteit. Dit komt omdat er ook een andere energiebron wordt gebruikt, namelijk de buitenlucht of een waterbron onder de grond.

Een lucht/water warmtepomp haalt 75% van de energie uit de buitenlucht en 25% van de energie uit het stopcontact. Wanneer u zonnepanelen heeft, kunt u dus tot 100% energievrij verwarmen en koelen. Hitachi heeft verschillende toepassingen in de Yutaki range. Hierbij is het mogelijk om 80 graden te maken met de Yutaki S80, zodat deze warmtepomp werkt op oude radiatoren. Voor nieuwsbouw en renovatie is een Yutaki S geschikter. De lucht/water warmtepomp is het meest interessant voor particulieren of klein zakelijk gebruik. De Yutaki range van Hitachi is zo zuinig, dat u subsidie krijgt van de overheid. Vraag naar de mogelijkheden via info@hdkl.nl of +31(0)884355400.

Een water/water warmtepomp haalt energie uit de warmte van de aarde. Er wordt een leidingcircuit onder de grond gelegd waar water door wordt gepompt. Het water neemt de warmte over uit de aarde en die warmte wordt gebruikt om nog meer warmte mee op te wekken. Hitachi levert hiervoor de Samurai, een grote koudwatermachine die is in te zetten voor grote projecten zoals het verwarmen of koelen van een fabriek of een complete woonwijk. Vragen over de mogelijkheden? Wij staat u graag te woord via info@hdkl.nl of +31(0)884355400.