Nederlands
Overzicht
16-08-2017

Hitachi levert voor elke situatie een geschikte warmtepomp. 

Voor welke toepassing heeft u een oplossing nodig? Op deze pagina leggen we voor u uit wat de verschillen zijn van de warmtepompen die Hitachi levert voor woningen en klein zakelijk gebruik.

Warmtepomp voor een bestaand gebouw

In het geval van bestaande bouw, waar al een CV-installatie met gasketel aanwezig is, zijn er meerdere mogelijkheden.

  1. De meest eenvoudige ingreep is het vervangen van de gasketel voor een warmtepomp. Wanneer er traditionele radiatoren in het huis hangen, moet er gewerkt worden met een ‘hoog temperatuur’ warmtepomp. Dit houdt in dat de warmtepomp tussen de 50 en 80˚C water produceert. De traditionele radiatoren zijn zo ontworpen dat ze met deze temperatuur optimaal warmte afgeven aan ruimte. Qua verbouwkosten is deze oplossing het voordeligst. Ten opzichte van een gasketel is deze warmtepomp tot 40% zuiniger met energie.

Geschikte warmtepompen van Hitachi:

  • Yutaki S80 = warmtepomp die tot 80˚C verwarmt. Is voor geschikt voor het verwarmen van het huis met traditionele radiatoren, niet voor warm tapwater voor de badkamer en keuken. Daar moet dan een aparte boiler voor worden aangeschaft die overal in het huis te plaatsten is, een flexibele oplossing dus.
  • Yutaki S80 Combi = dezelfde warmtepomp als de Yutaki S80, maar dan met ingebouwde boiler. Met deze combinatie bespaart u ruimte en installatiekosten ten opzichte van een losse boiler. Met de Yutaki S80 Combi verwarmt u dus uw huis en heeft u warm tapwater.
  1. U kunt er ook voor kiezen om uw huis in te richten voor ‘laag temperatuur verwarming’ (LTV). De warmtepomp hiervoor produceert water tussen de 30 en 45˚C en verbruikt daardoor minder energie dan wanneer het water tot maximaal 80˚C verwarmt moet worden. In veel gevallen moeten dan de radiatoren worden vervangen voor ‘laag temperatuur radiatoren’. Deze radiatoren zijn zo ontworpen dat ze me een lage temperatuur uw huis kunnen verwarmen. Vloerverwarming is per definitie ‘laag temperatuur’. Daarnaast is het van belang dat de ‘schil’ van uw huis geschikt is voor laag temperatuur, zoals de isolatie van het dak, de spouwmuren en vloer, maar ook dat er overal dubbelglas aanwezig is. Een laag temperatuur warmtepomp van Hitachi is tot 55% zuiniger dan een gasketel.

Geschikte warmtepompen van Hitachi:

  • Yutaki S = warmtepomp die tot 45˚C verwarmt. Is voor geschikt voor het verwarmen van het huis met vloerverwarming en/of laag temperatuur radiatoren én dat goed geïsoleerd is. Voor warm tapwater voor de badkamer en keuken moet een aparte boiler voor worden geïnstalleerd die overal in het huis te plaatsten is, een flexibele oplossing dus.
  • Yutaki S Combi = dezelfde warmtepomp als de Yutaki S, maar dan met ingebouwde boiler. Met deze combinatie bespaart u ruimte en installatiekosten ten opzichte van een losse boiler. Met de Yutaki S Combi verwarmt u dus uw huis en heeft u warm tapwater.
  • Yutaki S Combi Solar = dezelfde warmtepomp als de Yutaki S Combi, maar dan met voorbereiding voor een zonneboiler. Op het dak van uw huis kan u een zonneboiler plaatsen en aansluiten op deze warmtepomp van Hitachi. De zonneboiler produceert warm water, waardoor de warmtepomp nog minder energie verbruikt.

Warmtepomp voor nieuwbouw huis

Bij een nieuwbouwhuis staat alles nog open en heeft u de volledige keus. Wij raden dan altijd aan om te kiezen voor een ‘laag temperatuur verwarming’ (LTV) en dus een warmtepomp die water tot 45˚C verwarmt. Het rendement ten opzichte van een gasketel is bij deze soort warmtepomp het hoogst, waardoor de kosten en het verbruik het laagst zijn. Waar u dan wel op moet letten, is dat u vloerverwarming heeft of laag temperatuur radiatoren én dat het huis voldoende geïsoleerd is.

De warmtepompen van Hitachi die hiervoor in aanmerking komen zijn:

Zwembad Warmtepomp

Kost het verwarmen van het water in uw zwembad veel energie? Niet met een warmtepomp van Hitachi! En het mooie is dat je niet een aparte warmtepomp hoeft te kopen voor uw zwembad, maar dat één warmtepomp van Hitachi zowel uw huis als uw zwembad verwarmt. Elke warmtepomp van ons heeft hiervoor een voorbereiding.

De volgende warmtepompen komen hiervoor in aanmerking:

Warmtepomp voor warm tapwater

Werkt u op een kantoor of in een winkel, waar de ruimtes worden verwarmd en gekoeld door middel van een single/multi split airconditioning of een VRF systeem en heeft u behoefte aan warm tapwater? Daar heeft Hitachi ook een warmtepomp voor, de Yutempo. Het binnendeel is een staalwatertank van 270 liter die het water op een duurzame manier tot 65˚C verwarmt.

Voor elke toepassing heeft Hitichi dus een oplossing. Daarnaast onderscheid Hitachi zich door Japanse degelijkheid en de beste COP’s uit de markt, dus zuiniger dan de concurrentie. Wilt u meer weten over de warmtepompen van Hitachi, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag via info@hdkl.nl of +31(0)88-4355400.